stiltetuin in Zevenhuizen

Stiltetuin te Zevenhuizen

click voor een vergroting Achter de Gereformeerde Kerk van Zevenhuizen ligt een tuin van ca. 200m2. Oorspronkelijk was hier een boomgaard en later een grasveld. Toen in de verbouwing van de kerk in 2008 was afgerond werd besloten van dit grasveld een stilte tuin te maken als “een plaats voor bewustzijn, innerlijke groei en vrede” . Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en giften van zowel mensen binnen als buiten de kerk, de burgerlijke gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle en de Rabo-bank, kon dit project gerealiseerd worden. Op 10 september 2011 vond de feestelijke opening plaats.

click voor een vergroting De tuin bestaat uit vakken die door buxushaagjes van elkaar zijn gescheiden. Elk vak heeft een eigen, betekenisvolle kleur. Ze verwijzen n.l. naar de kleuren van het kerkelijk jaar.
Het centrum van de tuin wordt gevormd door de bron, van waaruit een stroompje loopt naar de Ringvaart zodat het openbare leven en de stilte van de tuin op subtiele wijze met elkaar verbonden zijn.

De bron is een plek die uitnodigt tot click voor een vergrotingbezinning. De bezoeker wordt daarbij geholpen door een meditatieve tekst die regelmatig wisselt.
Een ander opvallend element in deze tuin is de witte steen. Aan de steen zelf is niets bijzonders maar de ontwerpers hebben wel bewust voor zo’n steen gekozen. Hij verwijst n.l naar het laatste bijbelboek waar over een witte steen en een nieuwe naam gesproken wordt (openb. 2:17).

De tuin is dagelijks open en vrij toegankelijk.
Adres: Dorpsstraat 106 te Zevenhuizen
Website:  Ontmoetingskerk Zevenhuizen-Moerkapelle