stiltetuin in Badhoevedorp

Met het oog op de wijk kan deze tuin getypeerd worden als oase. Maar je kunt haar ook rangschikken onder de categoriën: stiltetuin, symboolplantentuin, gedachtenistuin, oogsttuin voor kinderen en kruidentuin met bijbelse kruiden.

De tuin is ca. 550 m2 groot en aangelegd tussen grote bomen die er al stonden, en omsloten door een coniferenhaag. Bij de aanleg is er gekozen voor driehoekige borders als verwijzing naar ‘Vader, Zoon en Geest’ en ‘Geloof-Hoop-Liefde’. De perken zijn wit, blauw en rood van kleur. In het middelpunt van de tuin staat een doopvont dat afkomstig is uit een kerk in Badhoevedorp die is afgebroken. Ook is er een kunstwerk van houten latten (hergebruik van kistjes) dat een pelgrimerend gezin voorstelt en afkomstig is van de Floriade van 2002 in Hoofddorp

Bijzonder in deze tuin is de plaatsing van een zogenaamde runenmuur die eveneens afkomstig is van de Floriade. In deze muur van tegels van verschillende dikte zijn nissen aangebracht. Hierin hangen de namen van de mensen uit de kerkelijke gemeente die zijn overleden. In de nissen staat een lampje bij de namen.

 

Contact: Cockie Kamerman
Website: www.bloemengroep.nl