kerktuin in Zierikzee

De kerktuin bij de thomaskerk ligt besloten tussen huizen achter de kerk, in het centrum van Zierikzee. Het is een opvallend stille plek waar je goed op adem kunt komen. De tuin is ongeveer 100m² en wordt onderhouden door vrijwilligers. Bij het ontwerp is daar van meet af aan rekening mee gehouden. Ze is dan ook onderhoudsvriendelijk aangelegd.

Click voor een vergroting In de tuin is een meditatief centrum rond een rode roos. Deze roos is gekozen met het oog op Gods liefde waar heel onze wereld in wortelt. De rest van de beplanting is gekozen op grond van de kleuren van het kerkelijk jaar en  waar mogelijk ook op grond van symbolische betekenis.

Deze kerk kent een enthousiaste groep liturgisch bloemschikken, zodat er ook kansen liggen om materiaal uit eigen tuin te gebruiken.
De tuin is naast stiltetuin ook een plek waar mensen hun meegebrachte maaltijd kunnen genieten. Er is een picknicktafel beschikbaar.
De tuin is zo aangelegd dat kleine groepen er koffie kunnen drinken en ook kinderen mogen er spelen:  voordat je de tuin echt ingaat ligt er een hinkelpaadje.

De tuin is vrij toegankelijk op de woensdagmiddagen en zondagmiddagen vanaf 1 mei tot 1Click voor een vergroting november en op zgn. toeristendagen die elke zomer in Zierikzee gehouden worden.
In een uitgebreide folder wordt verteld over de opzet en bedoeling van deze kerktuin. Ook worden er enkele planten uitgelicht en beschreven. Daarnaast is er in de tuin een plantlijst ter inzage wanneer men meer gedetailleerde informatie op prijs stelt. De folder is beschikbaar op het VVV in Zierikzee en bij de ingang van de tuin.

Adres: St. Domusstraat nr. 35. De tuin ligt direct achter het kerkgebeouw en is te bereiken via het poortje rechts naast de kerkdeur.
Contact: ds. F.J.T. Schipper (E-mail: *spambeveiliging*)
Website: Thomaskerk