Samen eerlijk eten

P1040285

ACTUEEL
Klik voor recepten voor Pinksteren

De dagen worden langer en het is bijna de 21e juni, de langste dag. De zomer is in aantocht en de velden en bomen staan te bloeien dat het een lieve lust is. Ook zien we overal weer jonge dieren door de weilanden lopen. De natuur komt aan alle kanten tot leven!

De lente en zomer maken ons weer bewust van de schoonheid van de natuur. Het ritme van de natuur kan ook een gids zijn voor ons koken. De meeste mensen halen hun groente uit de supermarkt en weten niet meer altijd welke groenten passen bij de tijd van het jaar. In de supermarkt liggen immers ook allerlei soorten groenten die uit warme(re) delen van de wereld zijn ingevlogen. Niet alleen zijn deze groenten duurder, maar de aarde betaalt er ook een prijs voor door het transport en de belasting die dit voor het milieu met zich meebrengt.

De website Samen eerlijk eten geeft recepten met seizoensgroenten van dichtbij huis, geïnspireerd door katholieke en protestantse tradities van het liturgisch jaar, voor al die mensen die zo zorgvuldig mogelijk met de aarde om willen gaan.
Het zijn recepten voor 8 personen, zodat ze geschikt zijn voor eetgroepen, en zijn onder meer afkomstig van verschillende deskundigen op het gebied van klooster(moes)tuinen en bijbels koken (zie boeken over voedsel).

Van harte nodigen we u uit uw eigen duurzame recepten op te sturen.

 

.