«

Hemelse spijzen

··· een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis ···

boekVastensoepen als voorbereiding op Pasen, een Sint-jans-salade met rode bessen en sint-jansuitjes…
Dit boek speelt in op de seizoenen en de symbolische betekenis van ingrediënten en gerechten: een vleugje hemel op aarde. Het biedt recepten die geïnspireerd zijn op tradities, bijbelverhalen, legenden van heiligen. Maar ook op thema's en dagen uit het (kerkelijk) jaar, zoals advent, vastentijd, Pasen en Pinksteren. Tevens zijn er recepten die aansluiten op speciale gelegenheden zoals dopen, trouwen en het gedenken van overledenen.

Enkele traditionele recepten zijn opnieuw opgenomen of in een nieuw jasje gstoken door Gert Vos, thans chef-kok in een ecologisch restaurant in Wales. De meeste zijn door hem nieuw ontwikkeld.
Een overzicht van de gebruikte symboliek is toegevoegd, evenals een heiligenkalender waaruit de verbinding van het hemelse met het alledaagse op aarde spreekt.
Per maand is er een voorbeeld voor een bijpassende tafelschikking.

Reacties:
- één van de meest verrassende kookboeken in het overdadige aanbod van tegenwoordig (TeVe-blad)
- een erg mooi boek dat het begrip 'kookboek' heel ver ovestijgt (Gerben Calus in Smaak)
- een bijzonder boek met recepten geïnspireerd op tradities, bijbelverhalen en legenden
Zie ook www.lannoo.be en www.bol.com.

Uitgeverij Ten Have / Lannoo 2004
Uitvoering Gebonden, fullcolour geïllustreerd, ca. 160 blz.
Prijs ca. € 30,90
ISBN 905 99 5007 0
EAN 978 90 599 5007 8

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar of via de uitgevers te bestellen:
Uitgeverij Ten Have en Lannoo.
On-line bestellen kan via Bol.com.