«

Bloemen geven zin

··· symbolische bloemsierkunst voor liturgie en bezinning ···

boekDe inleidende hoofdstukken zijn informatief en geven een overzicht van de symboliek van (bijbelse) planten, kleuren, getallen, vormen en lijnen en bieden bouwstenen voor eigen creativiteit.
Daarna wordt via voorbeeldarrangementen het kerkelijk jaar gevolgd. Daarnaast is er aandacht voor speciale persoonlijke dagen zoals doop, huwelijk, ziekte en gedachtenis en thema's zoals vrede, zorg en verzoening. Elke feest-en gedenkdag krijgt een passende tekst, een uitleg over de schikking met een kleurenfoto, die veelal een sobere en moderne uitstraling hebben.

Het boek is oecumenisch van opzet. Ook voor thuis zijn sommige arrangementen heel goed uit te voeren. Het woord- en taalgebruik is niet moeilijk. De illustraties zijn goed.
Een boek dat iedereen die zich met deze vorm van bloemschikken bezig houdt, zal inspireren. Met een uitgebreid register en samenvatting van de betekenis van planten en bomen. (Biblion recensie)

Reacties
Prachtig boek! Mooi om te bekijken, interresant om te lezen. Daardoor gaat het onderwerp liturgisch/symbolisch bloemschikken, echt voor je leven.
De tekst vult het aan tot een boek waar je zo mee aan de slag kunt. Wat mij ook aanspreekt is het gebruik van natuurlijke materialen en de aandacht voor milieu.

Voor een inkijkexemplaar en resensies kijk op Bol.com.

Uitgeverij Ten Have / Lannoo 2002
Uitvoering Gebonden, fullcolour geïllustreerd, ca. 160 blz.
Prijs ca. € 29,95
ISBN 90 435 0532 3

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar of via de uitgevers te bestellen:
Uitgeverij Ten Have en Lannoo.
On-line bestellen kan bij Bol.com.