• Kloostertuinen

Zie onze overzichtspagina.

• Voedsel

www.sameneerlijketen.nl
Veel duurzame recepten, gegroepeerd rond religieuze thema's, het jaar rond.
www.goedevis.nl
Overzicht van duurzame, goede vis
www.biologica.nl
Biologica is de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. Met gidsen voor o.a. boerenmarkten, boerderijwinkels, slagerijen, eko- restaurants, eko-cateraars etc.
www.tuinen.nl
Met recepten uit eigen tuin
www.dekleineaarde.nl
Om je eigen voedselafdruk te meten…
www.vitatas.nl
Recepten en informatie over biologische produkten
www.voedingscentrum.nl
Recepten en produktinformatie
Week van de smaak
Week van de Smaak is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin “smaak” centraal staat, en waarin ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol spelen.

• Andere websites

Doe maar duurzaam
Doemaarduurzaam.nl (DMDZ) is een multimediaal initiatief van de gehele publieke omroep. Het wordt uitgevoerd door de NCRV. Alles wat met duurzaamheid te maken heeft en is geproduceerd door één van de omroepen uit het publieke bestel komt uiteindelijk op DMDZ terecht.
Dominicanen klooster Huissen
Dit bekend activiteitencentrum in Huissen biedt onderandere een cursus kloosterkoken aan voor groepen van 8 tot 12 deelnemers.
Kerktuinen.nl
Deze website gaat over het gebied rond kerkgebouwen. Deze terreinen worden vaak gezien als een stuk grond dat toevallig bij de kerk hoort. De omgeving rond het kerkgebouw wordt vaak alleen maar functioneel ingericht: een parkeerterrein, fietsenstalling, en voor wat overblijft, groen dat weinig onderhoud nodig heeft.Maar kerktuinen kunnen zoveel meer betekenen!
Kerk en Milieu
De aarde is niets minder dan de schepping, 'het werk van Gods handen'. Hoe mag je daar als mens mee omgaan? Als exploitant? Als rentmeester? Als participant?
Wij hopen bij te dragen aan bezinning en uw deelname aan een duurzamere samenleving.
Liturgisch bloemschikken.nl
Deze website heeft tot doel elkaar te helpen aan ideeŽn om het gebruik van milieuvriendelijke bloemen en materialen te bevorderen en zo als gelovige een dienst te bewijzen aan het welzijn van de aarde en haar bewoners. Zij wordt gevoed door vrijwilligers en is niet commercieel gericht.
Solar Cooker
Duurzaam koken op zonnestralen. Verschillende modellen solar cookers en handige tips.
Boekhandel Het Kruispunt
Boekwinkel in Hoofddorp. "Als levensbeschouwelijke boekwinkel willen we onze bezoekers graag behulpzaam zijn bij vragen van zingeving, geloof en leven."
Uitgeverij Ten Have
Wij geven boeken uit op het gebied van spiritualiteit, filosofie, psychologie, rouw, maatschappij, religie en ook prachtige geschenkboeken.
Uitgeverij Lannoo
De Uitgeverij Lannoo groep wil een toonaangevende, creatieve en flexibele kennisonderneming zijn die culturele en economische meerwaarde nastreeft.
Week van de vooruitgang.nl
Groen licht voor duurzame mobiliteit.
www.bolcom.nl
online boeken bestellen, recensies en voorbeeldexemplaren van Geheimen uit de kloostertuin, Hemelse Spijzen en Bloemen geven zin.

Zie ook links op: www.kerkenmilieu.nl