Missieklooster Heilig Bloed

IngangIn het buitengebied van Aarle-Rixtel, tussen Aarle-Rixtel, Beek en Donk, ligt het Missieklooster Heilig Bloed.

De congregatie "De Missiezusters van het Kostbaar Bloed" werd in 1885 in Zuid Afrika gesticht door de Trappistenabt Frans Pfanner. Al snel breidde de congregatie zich uit en werd een opleidingshuis in Europa noodzakelijk. Vanaf 1891 kwamen de zusters naar Nederland en in 1903 werd het Missieklooster Heilig Bloed gebouwd in Aarle-Rixtel. Pal naast de al bestaande langgevel boerderij uit ongeveer 1845. Het is een melkveebedrijf.

In de oude kloosterboerderij is sinds 2008 restaurant Herberg de Brabantse Kluis gevestigd. Via de Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8 te Aarle-Rixtel, is de kloostertuin dagelijks geopend. Op het terras van de Brabantse Kluis gaat u links langs het jongvee door de deur naar de kloostertuin. U vindt de tuinregels aan de muur van de stal. ln de tuin wijzen borden de verschillende wandelroutes aan.

De deur naar de kloostertuin is dagelijks tot 20.00 uur geopend. De tuin is gratis toegankelijk.

Kloostertuin

De Lourdesgrot is door de zusters in 1907 gebouwd. In de grot bevindt zich een kleine gebedsruimte, waar wandelaars en stiltezoekers net als de zusters een kaarsje kunnen branden. Er ligt ook een gebeds-intentie boek: de zusters nemen uw intenties mee naar de kapel.

Lourdesgrot

Meer informatie over klooster, kloostergemeenschap en tuin vindt u op www.missieklooster.nl.

Meer informatie over Herberg de Brabantse Kluis vindt u op www.brabantsekluis.nl.